Het stille ervaren

het stille ervaren boekfoto

  • ver-dichtjes bij de dood

De tranen die je krijgt bij het afscheid van een vader of moeder, een zoon of dochter, een vriend of vriendin. Mensen die je niet wilt laten gaan. Ze laten zich steeds opnieuw drogen door de herinnering die wij in het stille ervaren.

Natuurlijk huil je. Om het gemis nu, maar mettertijd meer nog vloeien de tranen uit dankbare herinnering. Souvenirs zijn het, die zich als een film in ons hoofd en hart laten terugkijken. Zij voelen als een kus van hen die je in de eeuwige haven aan de overkant van tijd weet.

De tranen die stromen als het verdriet eindeloos lijkt, drogen op je wangen als de herinnering ze wegveegt met een lach die op je lippen rusten blijft.

De ver-dichtjes in deze bundel helpen de lezer vasthoudend los te laten. Zij voelen als een zomerbries in het gezicht.  Ze laten zich ervaren als een omarming van mensen die wij aan de overkant van de tijd vereeuwigd weten en brengen hen zo weer even terug.

Je kunt de bundel hier downloaden: Het stille ervaren – ver-dichtjes bij de dood

De pdf bewaren of importeren

Het e-Book als pdf wordt automatisch opgeslagen in in de map Downloads op uw computer. Voor opslag op uw iPhone, ipad of iPad touch geldt de volgende tip:

  1. Tik op uw iPhone, iPad of iPad touch op de pdf om deze te openen.
  2. Tik op de Deel-knop .
  3. Tik op ‘Kopieer naar Apple Books’.

Peter Paul J. Doodkorte

Capelle aan den IJssel, februari 2020